Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Για μια Περιφέρεια του Πολιτισμού και του Ανθρωπισμού, ανοιχτή στον κόσμο και αλληλέγγυα στο συνάνθρωπο!



Β.Φιοραβάντες
 Για μια Περιφέρεια του Πολιτισμού και του Ανθρωπισμού, ανοιχτή στον κόσμο και αλληλέγγυα στο  συνάνθρωπο!
Ο πολιτισμός του Ιονίου και της Επτανήσου, πολυδιάστατος και πλούσιος στη μακραίωνη ιστορία του, έχει ενσωματώσει δημιουργικά στοιχεία από την Αρχαία Εποχή, την Αναγέννηση, το Διαφωτισμό, τα κινήματα Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης του 19ου αι., από την Αντίσταση, τον Ευρωπαϊκό  Μοντερνισμό…
 Η κίνησή μας, η μόνη ίσως κίνηση που, στους χαλεπούς καιρούς που περνούμε,  αυτοπροσδιορίζεται ως Αριστερή, δε θα αρκεστεί σε μία εκλογολογική παρουσία. Θα συνεχίσει ενεργά να επηρεάζει τα δρώμενα της ιστορικής μας περιφέρειας προς την κατεύθυνση του Ανθρωπισμού και του Πολιτισμού.
  Η αλλοτρίωση του σύγχρονου ανθρώπου είναι ολική. Η δυστυχία αβάσταχτη!
Αναφορά μας η ιστορική κληρονομιά των επτανήσιων Ριζοσπαστών, γενικό μας καθοδηγητικό νήμα η Ομηρική-Οδυσσειακή διαρκής αναζήτηση της πολυπόθητης και ακριβής - ακόμη και μοναδικής-  Ιθάκης.
 Η προσπάθεια ανάδειξης των πολιτισμικών μας ιδιομορφιών σταθερή. Η προβολή της ιστορικής μας πορείας επιβεβλημένη, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά το εξέχον πολιτισμικό παράδειγμά μας, στην εποχή της κρίσης της ισοπεδωτικής  παγκοσμιοποίησης.
Το ταξίδι προς την απελευθέρωση: Ιθάκη, προς το Μύθο, το Λόγο, την Ελευθερία θα είναι μακρύ. Ο δρόμος δύσκολος, δύσβατος, απρόβλεπτος. Το ταξίδι, όμως, αυτό επιβάλλεται για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, για όλους τους Επτανήσιους, για το διαπολιτισμικό Ιόνιο. Ο νόστος διαρκής!
Ο πηγαιμός προς την Ιθάκη είναι συνεχής, μόνιμος, ανιδιοτελής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ E-MAIL ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Hλεκτρονική διεύθυνση για σχόλια (e-mail) : fioravantes.vas@gmail.com

Σας ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.