Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ



Β. ΦΙΟΡΑΒΑΝΤΕΣ                                                                           
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βλέποντας τη δυσκολία που έχει δημιουργήσει ο νόμος Διαμαντοπούλου για τα βιβλία, ο οποίος επιβάλλει να εκδίδονται ογκώδη, και ως εκ τούτου δεν τα εκδίδουν εύκολα πλέον οι εκδότες, διότι δεν μπορούν να αγοραστούν, υπήρξε μια τάση να χοντρύνουν τα βιβλία, τα οποία είναι δύσχρηστα. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα, καθώς θα πρέπει να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και να χρησιμοποιούμε συστηματικά πλέον τις Νέες Τεχνολογίες. Έτσι σκέφτηκα με βάση το Εργαστήριο που έχουμε κάνει και τους συνεργάτες μας του εργαστηρίου να δημιουργήσουμε αυτό το οποίο έχουμε ονομάσει blog, αλλά δεν είναι αυστηρά μιλώντας blog, εφόσον δεν είναι ανοιχτό στον κόσμο. Απλώς δημοσιεύουμε εμείς άρθρα, κείμενα, μελέτες, βίντεο κ.τ.λ. και δεξιά πάνω έχουμε το e-mail, έτσι ώστε να μπορεί όποιος θέλει να μας στείλει κείμενα, σχόλια κ.α. Έχουμε χωρίσει τη μνήμη σε ρουμπρίκες που αναφέρονται στα δεξιά, σε κεφάλαια και θέματα, που θα βρείτε εύκολα. Το blog με τίτλο Νέα Κριτική Θεωρία και Πράξη ανευρίσκεται εύκολα από κάποιον όταν πληκτρολογήσει τον τίτλο του εργαστηρίου μας: Εργαστήριο Καλλιτεχνικής και Πολιτισμικής Παιδείας ή τη διεύθυνση του blog: http://nktkp.blogspot.gr/.
Δεξιά υπάρχει η πρώτη ρουμπρίκα που κάναμε για τον Μάλεβιτς με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από τη δημιουργία του ιστορικού έργου του, Μαύρο Τετράγωνο. Σκεφτόμαστε μόλις τελειώσουμε μια καινούρια δημοσίευση που ετοιμάζουμε μετά τα Χριστούγεννα να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το blog, αλλά όταν η χρηματοδότηση είναι ελλιπής ή και ανύπαρκτη, είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Το υλικό που είναι δημοσιευμένο είναι αρκετά σημαντικό, μπορεί κανείς να βρει κείμενα που πιθανόν να βοηθήσουν στην έρευνά του. Υπάρχει μια σταθερή άνοδος της επισκεψιμότητας και αναζητούμε νέους τρόπους διάδοσης του blog για να έχουμε μια πιο εκτεταμένη ερευνητική παρουσία. Ελπίζουμε στο μέλλον να υπάρξουν κονδύλια για να μπορέσουμε να οργανώσουμε νέες ημερίδες και εργασίες, να εμβαθύνουμε και να συστηματοποιήσουμε κι άλλο την έρευνά μας, ειδικά δε όσον αφορά το κεντρικό πλέον θέμα, σύμφωνα και με την προβληματική που αναπτύχθηκε στην ημερίδα μας, της παγκοσμιοποίησης και της αισθητικής και πολιτισμικής πολυμορφίας.
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ E-MAIL ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Hλεκτρονική διεύθυνση για σχόλια (e-mail) : fioravantes.vas@gmail.com

Σας ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.