Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Κέντρο Μελέτης του Πολιτισμού του Ιονίου






Το Κέντρο Μελέτης του Πολιτισμού του Ιονίου (ΚΕ.ΜΕ.ΠΟ.Ι) ιδρύθηκε τις 20-7-04 στη Ζάκυνθο από καθηγητές, καλλιτέχνες και διανοούμενους επτανήσιους και ιταλούς από την περιοχή της Απουλίας.
Ο κύριος σκοπός του είναι η διοργάνωση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών έργων στα πλαίσια του Interreg III Ελλάδα-Ιταλία και Archimed. Κατά δεύτερο λόγο, θέλει να συμβάλλει συμβουλευτικά και επιστημονικά, λόγω της υψηλής κατάρτισης, της ειδίκευσης και της μακρόχρονης εμπειρίας των μελών και των συνεργατών του στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής στα Επτάνησα. Κατά τρίτο λόγο θέλει να βοηθήσει ερευνητικά στην κατανόηση του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης και πως αυτό εκδηλώνεται στο τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Μονολεκτικά το θέμα μπορεί να ονομαστεί, «Η παγκοσμιοποίηση και ο πολιτισμός του Ιονίου». Κατά τέταρτο λόγο θέλει να συμβάλλει στην ανάδειξη της προβολής του πολιτισμού του Ιονίου με τις ιδιομορφίες και τον πλούτο του. Τέλος μέσω ειδικών ερευνών και μελετών θέλει να δημιουργήσει τις υποκειμενικές προϋποθέσεις μιας γενικότερης πολιτισμικής ανάπτυξης της ιστορικής αυτής περιφέρειας για τον ελληνισμό και τον πολιτισμό γενικότερα.
Με βάση τα παραπάνω το ΚΕ.ΜΕ.ΠΟ.Ι. εργάζεται εντατικά για να υποβάλλει προτάσεις πολιτιστικού περιεχομένου για την υλοποίηση τους από το Interreg III σε συνεργασία με Νομαρχίες, Δήμους, Παν/μια και άλλα ιδρύματα της περιοχής.
Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων εργάζεται ήδη ερευνητικά σχετικά με τα ειδικώτερα θέματα του Ιόνιου πολιτισμού, του λαϊκού πολιτισμού κτλ. Επιπλέον το ΚΕ.ΜΕ.ΠΟ.Ι έχει δημιουργήσει ένα ευρύ δίχτυο συνεργατών σε όλη την περιοχή, ώστε να είναι πλήρως προετοιμασμένο όταν προκηρυχθεί το Interreg για να υποβάλλει τις προτάσεις του.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Β. Φιοραβάντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ E-MAIL ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Hλεκτρονική διεύθυνση για σχόλια (e-mail) : fioravantes.vas@gmail.com

Σας ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.