Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ARTHINA

Στρογγυλή Τράπεζα 13.12.14 χαιρετισμός

            Ο Π.Ο. “Arthina και ο πολυχώρος Πολιτισμού Artville”, σας καλωσορίζουν στην αποψινή μας εκδήλωση. Η εκδήλωση αυτή γίνεται  με την ευκαιρία της έκδοσης του συλλογικού τόμου
«ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΗ»
Είναι μια λίαν ενδιαφέρουσα έκδοση, ιδιαίτερα για τους εικαστικούς, ή οποία έγινε με την επιστημονική επιμέλεια του κ. Βασίλη Φιοραβάντε, καθηγητή Φιλοσοφίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Θα παρακολουθήσουμε το στρογγυλό τραπέζι που έχει θέμα:
ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
           Συμμετέχουν:
Σοφία Αράβου – Παπαδάτου, δρ. κοινωνικής ψυχολογίας, συγγραφέας, εικαστικός
Τζένη Αρσένη, Ερευνήτρια, Μουσικολόγος και Συνθέτρια
Μαράη Γεωργούση, Ιστορικός της τέχνης
Κώστας Ευαγγελάτος, Εικαστικός, λογοτέχνης και θεωρητικός της τέχνης
           Την Εισαγωγή στην εκδήλωση και τον συντονισμό θα κάνει ο καθηγητής κ. Βασίλης Φιοραβάντες.

           Θα μου επιτρέψετε λίγο να σταθώ στα του χώρου μας. Ο Πολυχώρος ARTVILLE είναι ένας χώρος όπου με κύριο φορέα την διδασκαλία της τέχνης προσπαθεί να προσφέρει στα νότια μια άλλη ποιότητα. Μια ποιότητα που έχει να κάνει με τις τέχνες τα γράμματα και αν θέλετε  την παραγωγή και ανάπτυξη  αισθημάτων που στις μέρες μας είναι είδη εν ανεπαρκεία.
           Έτσι λοιπόν έχομε το  KAFE-ARTVILLE” ένα χώρο χαλάρωσης ανθρώπινης επικοινωνίας και ενημέρωσης. Το τρίτο σκέλος είναι η Μη κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρεία “ARTHINA
           Στη δημιουργία της “ARTHINA” μας ώθησε μια ανάγκη. Η ανάγκη απάντησης σε όλα τα αρνητικά που υπάρχουν γύρω μας. Η arthina απαντάει σε μεγάλα ζητούμενα τόσο σε ότι αφορά τη πόλη και τη περιοχή που ζούμε, όσο και ευρύτερα. Είναι αν θέλετε η απάντηση κάποιων άλλων Ελλήνων. Κάποιων Ελλήνων που δεν έχουν καμία σχέση με όλους εκείνους και εκείνα που έφεραν τη πατρίδα μας εδώ. Η arthina  είναι τόπος τέχνης και τοπίο πολιτισμού. Μέσα σ’ αυτό το τοπίο θέση έχουν τα γράμματα οι τέχνες, οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί, οι εσωτερικές αναζητήσεις και κάθε τι υγειές που αντιστέκεται στη μιζέρια των ημερών και τη μετατρέπει σε τέχνη.

           Κέντρο της προσπάθειας η Γλυφάδα. Είναι καιρός οι ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις να έχουν τρόπο και τόπο να φανούν και να βγει ακτινωτά και παντού αυτή η διαλεκτική σχέση.

           Προγραμματίζουμε δράσεις ποιότητας. Προτείνουμε νέους καλλιτεχνικούς θεσμούς. Κατανοούμε τον ανθρώπινο μόχθο. Συμπαραστεκόμαστε στη φτώχεια. Με την δια βίου δημιουργία διδάσκομε τέχνη από παιδιά 6 χρονών μέχρι 86. Δίδομε βήμα στη λογοτεχνία και στην ποίηση, στο χορό, στη μουσική, στο θέατρο. Ήδη λειτουργεί η «Ομάδα Βιβλίου» η οποία θα παρουσιάσει την εργασία της σε εσπερίδα, πάνω στον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού. Δημιουργούμε το «Φιλολογικό Καφενείο», Προωθούμε νέες καλλιτεχνικές προτάσεις. Αξιοποιούμε με ζωντάνια και τέχνη βουνό, παραλία, πλατείες και δρόμους. Κάνουμε αφιερώματα σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Ασχολούμαστε με κάθε τι που έχει να κάνει με την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.

           Γνωρίζουμε βεβαίως τις δυσκολίες. Όμως υπολογίζουμε στη συμπαράσταση των πνευματικών ανθρώπων, των φορέων πολιτισμού, των επιχειρήσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων εκείνων που θεωρούν ότι ο πολιτισμός είναι δύναμη ζωής και ως εκ τούτου, είναι δύναμη ανάπτυξης. Σας θέλουμε όλους κοντά μας. Αξίζει ακόμα να προτείνετε σε φίλους, που τους διακατέχει αυτή η αγωνία, να εγγραφούν μέλη μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ E-MAIL ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Hλεκτρονική διεύθυνση για σχόλια (e-mail) : fioravantes.vas@gmail.com

Σας ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.